چرا دندان های مصنوعی گاهی بوی بد میگیرن

خلاصه
1404/04/24

دندان‌های مصنوعی در ایران، مانند سایر نقاط جهان، ممکن است به دلایل مختلفی بوی بد بگیرند. در اینجا به برخی از مهم‌ترین این دلایل اشاره می‌کنم: **1. عدم رعایت بهداشت مناسب:** *

اگر شما هم دندانپزشکی دارید با کلیک روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «دندانپزشکی ها» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.


دندان‌های مصنوعی در ایران، مانند سایر نقاط جهان، ممکن است به دلایل مختلفی بوی بد بگیرند. در اینجا به برخی از مهم‌ترین این دلایل اشاره می‌کنم:

**1. عدم رعایت بهداشت مناسب:**

* **تمیز نکردن روزانه:** مهم‌ترین دلیل بوی بد دندان مصنوعی، تمیز نکردن روزانه و صحیح آن است. باقی‌مانده غذا، پلاک و جرم روی دندان مصنوعی تجمع می‌کنند و باعث رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها می‌شوند.
* **استفاده از مسواک نامناسب:** استفاده از مسواک‌های زبر یا خمیردندان‌های ساینده می‌تواند به دندان مصنوعی آسیب برساند و باعث ایجاد خراش‌هایی شود که محل تجمع باکتری‌ها می‌شوند.
* **تمیز نکردن لثه‌ها و دهان:** حتی اگر دندان مصنوعی به خوبی تمیز شود، عدم رعایت بهداشت دهان (مسواک زدن لثه‌ها، زبان و کام) می‌تواند باعث بوی بد دهان شود که به دندان مصنوعی منتقل می‌شود.

**2. وجود باکتری‌ها و قارچ‌ها:**

* **کاندیدا آلبیکنس:** این قارچ به طور طبیعی در دهان وجود دارد، اما در صورت رشد بیش از حد، می‌تواند باعث عفونت (کاندیدیازیس دهانی یا برفک دهان) شود که یکی از علائم آن بوی بد دهان است.
* **باکتری‌های بی‌هوازی:** این باکتری‌ها در محیط‌های کم اکسیژن رشد می‌کنند و ترکیبات گوگردی تولید می‌کنند که بوی بسیار نامطبوعی دارند.

**3. جنس دندان مصنوعی:**

* **مواد متخلخل:** برخی از مواد مورد استفاده در ساخت دندان مصنوعی، متخلخل هستند و می‌توانند باکتری‌ها و قارچ‌ها را در خود جای دهند.
* **جذب بو:** برخی از مواد به مرور زمان بو را جذب می‌کنند.

**4. مشکلات دهانی:**

* **خشکی دهان:** کمبود بزاق باعث کاهش خاصیت پاک‌کنندگی دهان می‌شود و به رشد باکتری‌ها کمک می‌کند. خشکی دهان می‌تواند ناشی از داروها، بیماری‌ها (مانند سندرم شوگرن) یا پرتودرمانی باشد.
* **عفونت‌های لثه:** التهاب و عفونت لثه‌ها (ژنژیویت و پریودنتیت) می‌توانند باعث بوی بد دهان شوند.
* **بیماری‌های سیستمیک:** برخی از بیماری‌های سیستمیک (مانند دیابت، بیماری‌های کلیوی و کبدی) می‌توانند بر بوی دهان تأثیر بگذارند.

**5. نگهداری نامناسب:**

* **نگهداری در آب:** نگهداری دندان مصنوعی در آب معمولی می‌تواند باعث رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها شود.
* **عدم استفاده از محلول‌های ضدعفونی کننده:** استفاده نکردن از محلول‌های ضدعفونی کننده مخصوص دندان مصنوعی می‌تواند باعث تجمع باکتری‌ها شود.

**6. طول عمر دندان مصنوعی:**

* **فرسودگی:** با گذشت زمان، دندان مصنوعی فرسوده می‌شود و سطح آن زبرتر می‌شود که محل مناسبی برای تجمع باکتری‌ها است.
* **تغییر در فرم دهان:** با افزایش سن، فرم دهان تغییر می‌کند و دندان مصنوعی ممکن است به خوبی در دهان قرار نگیرد و باعث تجمع غذا و باکتری‌ها شود.

**در ایران، علاوه بر موارد فوق، ممکن است عوامل زیر نیز در بوی بد دندان مصنوعی نقش داشته باشند:**

* **کیفیت مواد:** استفاده از مواد نامرغوب در ساخت
دندانپزشک ها در سایت دندانپزشکی ها می توانند رزومه و تبلیغات خود را ثبت کنند. هنگام درج آگهی در سایت دندانپزشکی ها می توانید لیست خدمات خود، آدرس و تلفن مطب و غیره را ثبت کنید. سایت دندانپزشکی ها به نشانی https://www.DandanPezeshkiHa.ir یک سایت عالی برای ثبت آگهی و تبلیغات دندانپزشکی ها می باشد.
بهترین دندانپزشکی به ترتیب ستاره در سایت دندانپزشکی ها
دندانپزشکی
کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق تهران
تهران
021-77555220
دندانپزشکی
کلینیک دندانپزشکی هدی دنت
یزد
۰۳۵۳۸۳۰۰۳۰۹ - ۰۹۱۳۷۰۷۹۵۹۱
دندانپزشکی
مراکز تخصصی دندانپزشکی ساحل ۱و۲
تهران
دندانپزشکی
درخشان
تهران
دندانپزشکی
مطب دکتر نخعی
دندانپزشکی
مطب دندانپزشکی دکتر غیبی
تهران


اگر شما هم دندانپزشکی دارید با کلیک روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «دندانپزشکی ها» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.


تلفن دندانپزشکی ها به ترتیب ستاره در سایت دندانپزشکی ها
۰۳۵۳۸۳۰۰۳۰۹ - ۰۹۱۳۷۰۷۹۵۹۱ (یزد)
02122364968 - 09109783769 (تهران)
021-26140641 (تهران)
09018356231 (ساری )
09905694284 (ایلام)
09145358692 (اردبیل )
09184803079 (همدان)
09389057375 (خرم‌آباد )
09919685067 (خرم‌آباد )
09334903434 (کرمانشاه )
09180647904 (کرمانشاه )
09216579787 (زاهدان )
 مطالب پیشنهادی از سراسر وب